Utorak 08.03.2011.
15:17 >> 15:28h
Puls, Alo

Otac vojnika iz Dobrovoljačke: Sergeja u zatvor

Otac Sergeja Trifunovića: Toma Trifunović
 
"Ne znam šta da vam kažem, zašto od komarca pravite magarca? Kako bi se ovaj svet ponašao kada bih ja obukao majicu sa slikom Tita, Miloševića ili Mladića?", pitao je novinare Tomislav Trifunović, otac Sergeja Trifunovića, vidno potresen zbog sinovljevog incidenta, kad se ovaj na sarajevskoj premijeri filma "Montevideo, Bog te video" pojavio u majici sa likom Jovana Divjaka, generala optuženog za ratne zločine nad mladim regrutima u povlačenju.

Iako se glumac odmah izvinio, obrazlažući da nije znao čiji je lik na majici koja mu je poklonjena, javnost je reagovala veoma burno, posebno majke mladića koji su poginuli, sumnja se, Divjakovom zaslugom.

"O čemu se radi? Svaki komentar je izlišan, ali to izgleda ne važi, bitno da se napravi da je on baraba, da je učestvovao u otadžbinskom ratu. Čim je neko iole malo uspešan u ovoj zemlji se diže hajka. Lepo je Meša Selimović rekao, ako si uspešan mrzeće te, ako si neuspešan preziraće te.", rekao je Sergejev otac.

Za razliku od većeg dela javnosti koja sumnja u Sergejevo objašnjenje kako nije znao ko je na majici koja mu je poklonjena neposredno pre premijere, njegov otac mu veruje: "Nisam se čuo sa njim, meni je dovoljno njegovo objašnjenje. Nema potrebe da dolazi, nije on mali, zna da brani sebe, moja pomoć mu nije potrebna. Niko nije pisao o filmu, ali je bitna majica. Nama treba samo Farma, Dvor, Miloš Bojanić...

Kao jedno od objašnjenja za svoje ponašanje, Sergej je naveo i podosta pića koje se te večeri popilo.


"Znam koliko može da popije, ali verujem da nije znao šta nosi. Nije imao pojma, bio je na putu kada je Divjak uhapšen. On i ne zna kako Divjak izgleda. Pitao je da li je na slici papa, a odgovorili su mu da je lik na majici pravoslavni. Sergej nije proveravao. Znam kako se blati u ovoj zemlji i kako od nekog mogu da naprave krpu i od krpe zvezde. Meni je bitno da se prenese kako je bilo, što rekao Šojić “bez podmećanje. Mnogim ljudima bode oči što smo nas trojica glumaca iz jedne porodice. Šta da radim? Da ubijem sebe ili nekog od njih? Ne mogu da učinim toliko zadovoljstvo nekome. To što imamo nas trojica, talenat, to nam je dobri Bog dao."

Sergejev otac, vidno iscrpljen i povređen proteklim događanjima dodao je na kraju:
"Meni to liči na likvidaciju...”.

Nije samo Sergejev otac povređen

Slika Sergeja Trifunovića u majici sa likom uhapšenog generala Jovana Divjaka, ponovo je otvorila ratne rane u porodici pokojnog Miodraga Đukića, koji je u ozloglašenoj sarajevskoj ulici ubijen sa još 41 osobom.

"Za mene su svi krivi! Moj sin je bio dete, šta je to 19 godina? Dete! Služio je vojsku u Slavonskoj Požegi, bio je na obuci u Zagrebu, a ubijen je u Sarajevu. Ne znam šta da mislim, nisam video da je taj glumac obukao majicu sa likom tog zločinca, ali mi nije jasno da jedan Srbin to uradi. Ja da mogu, ja bih mu sudio i strpao ga u zatvor. Sudio bih svima njima! A niko nije osuđen za taj zločin! Pustite me, imam ja svoju muku", rekao je Miloš Đukić.

Izrevoltirani glumac

Sa druge strane, glumac Sergej Trifunović ostao je pri svom stavu da spornu majicu nije nosio na premijeri u Sarajevu, već da ju je tek kasnije iste večeri obukao. Uprkos fotografijama na kojima se može naslutiti da je ipak sve vreme na sebi imao Divjakovu sliku, Trifunović tvrdi da se na njegovim prsima nalazio lik Julija Cezara!

"Nije tačno da sam na premijeri ispod džempera nosio majicu sa likom Jovana Divjaka, već sa likom Julija Cezara, a to ću i dokazati. Već sam stotinu puta ispričao kada sam obukao majicu sa likom tog generala da mi je data posle premijere i da tada nisam imao pojma ko je taj čovek. Majicu koju sam nosio ispod džempera na premijeri u Sarajevu imam već godinama, tako da sam siguran da je na njoj lik Julija Cezara" tvrdi Trifunović i ističe da sada daje poslednju izjavu za novine povodom ovog događaja, koji je okarakterisao kao „glup“.

Bora Čorba: Meni lik na majici liči na Kemala Montena!

 

Frontmen grupe „Riblja čorba“ Bora Đorđević za „Alo!“ ističe da njega Divjak više podseća na Kemala Montena nego na pokojnog papu, kao i da misli da se Sergej Trifunović ovim gestom samo zezao, ali i da on nije od onih koji će se izvinjavati za bilo šta.


"Sergeja poznajem lično, nije mi logično što je obukao majicu sa likom generala Divjaka. Mislim da se zezao, a Sergej je čovek koji ne voli da se izvinjava. Mada mene Divjak više podseća na Kemala Montena nego na papu Vojtilu. Ja sam iz zezanja nosio deset puta manju majicu sa likom Slobodana Miloševića. Nosio sam majicu i sa likom Karadžića kada sam protestovao protiv njegovog hapšenja, a nosio bih i sa likom Mladića.

  

2024 © - Vesti online