Utorak 08.03.2011.
11:40
Vestionline

Pešić: Srbiji treba mlad trener

Srbija je nedavno ostala bez selektora, pošto je Dušan Ivković odlučio da se povuče sa te funkcije.

Kari lepo kaže - na mlađima svet ostaje

"Reprezentacija je nešto posebno, pogotovo sada kada više nismo zemlja od 20 miliona stanovnika. Znatno je veća i obaveza. Moramo nešto da menjamo u filozofiji. Treba koristiti iskustvo Ivkovića, Obradovića i mene, ali smatram da nekog mlađeg treba baciti u vatru. Naravno, uz obavezu da mu svi pomognemo. Vraćanje na stara imena može da pomogne, ali dugoročno gledano to nije pravo rešenje. Moramo da mislimo o mladima. Ni nama se nekada nije verovalo, ali dobili smo šansu koju smo manje više svi iskoristili. Za tu odluku treba imati i hrabrosti, ali u sportu bez nje nema ni uspeha", rekao je Pešić.

Valensija se nalazi na trećem mestu na tabeli ACB lige, a ovaj klub će se u četvrtfinalu Evrolige sastati sa madridskim Realom.

"Možemo više, ne plašimo se to da kažemo. Ali, ima puno da se igra. Pre Evrolige, treba misliti o ACB ligi. Ipak, vidi se da se u podvesti svakog navijača nalazi pitanje, kako izbaciti Real? Biće to teška serija, pogotovo što imamo i dosta problema sa povredama. Klaver je odsutan, Agustin se povredio. Ako budemo kompletni, sigurno da možemo u otvoren rat sa Realom", naveo je srpski stručnjak.

2024 © - Vesti online