Utorak 08.03.2011.
11:49 >> 16:16h
Beta

''U Vladi sve neki klimoglavci''

"LDP neće podržati rekonstrukciju... Ne vidim ideju koju bi LDP tu mogao da podrži", kazao je Jovanović za RTV B92.

On je rekao da Vlada ne zaslužuje novu šansu i da je priča o novoj energiji posle rekonstrukcije - lažna.

Ova Vlada Srbije ne zaslužuje novu šansu: Čedomir Jovanović
 
"Ko će da donese tu energiju, oni koji su do sad bili bez energije? Vlada će biti efikasnija tako što će svi biti 'klimoglavci'? Meni je sve to besmisleno i mislim da je to unapred ruganje građanima. Apsolutno su izbori rešenje za ovako nešto", rekao je Jovanović.

On je ocenio i da članovi Vlade i sami znaju da su neiskreni i da ne veruju u rekonstrukciju.

"Naša zemlja ima problem i mi zbog toga ne likujemo. Mislim da je uvredljivo kad vam neko pod formom preokreta ponudu nevešto našminkanu vladu koja se raspala neposredno pre toga", kazao je lider LDP-a.

Jovanović je ocenio da je ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić "katastrofalan", a da su loši efekti rada ministara Vuka Jeremića, Olivera Dulića i Ministarstva finansija i da je u tome problem, a ne u lošoj komunikaciji članova vlade.

Lider LDP-a je kazao i da je njegova stranka odbila pozive da uđe u rekonstruisanu vladu. Prema njegovim rečima, Srpska napredna stranka (SNS) nema šta da
ponudi i ima isti koncept kao Demokratska stranka. Jovanović je ocenio i da su pregovori Beograda i Prištine dobra prilika i da te razgovore ne treba opterećivati prevelikim očekivanjima.

"Dobro je što i kosovski Albanci u tom dijalogu u koji smo svi ušli sa rukom na leđima, praktično prihvaaju neminovnost dijaloga ne samo sa Srbijom, već i sa Srbima na Kosovu koji su taoci. Mi smo na te razgovore uvek išli sa konfliktnim stavovima, a ovoga puta toga nema", ocenio je lider LDP-a.

2024 © - Vesti online