Utorak 08.03.2011.
10:42
Vestionline

Prosinečki ne sme da stoji uz teren

Robert Prosinečki

Prosinečki i trener Inđije Zoran Janković prekršili su propise na utakmicama 16. kola Superlige Srbije odigranim prošlog vikenda.

Prosinečki i Janković su na utakmicama protiv Smedereva (1:0), odnosno Partizana (1:3), prestajali gotovo svih 90 minuta u restriktivnom prostoru što im prema članu 11. Pravilnika o dozvolama za rad, licencu i status trenera nije dozvoljeno, jer su u protokol upisani kao pomoćnici.

"Trenerska organizacija je privremeno rešila problem s trenerima koji nemaju pro licencu, ali Pravilnik dozvoljava samo šefu stručnog štaba da se stalno kreće ispred klupe. Prvi treneri, što Prosinečki i Janković formalno jesu, mogu da ustaju samo povremeno, da prenesu instrukcije igračima i da se vrate na klupu", istakao je komesar za takmičenje Branislav Delić.

Zvanična lica, sudije ili delegat, u takvim slučajevima treba da nalože trenerima koji ne vrše funkciju šefa struke da se vrate na klupu. S obzirom na to da se očekuje rešenje problema u vezi Prosinečkog i Jankovića, za tako nešto uskoro neće biti potrebe, ali dok ne steknu dozvolu za rad i oni će morati da poštuju Pravilnik.

Dok Prosinečki ne dobije licencu, Zvezdin šef stručnog štaba na utakmicama zvanično je Žarko Đurović koji ima neophodna dokumenta. Inđija u protokolu protiv Partizana nije imala šefa stručnog štaba.

"Prema propisima, Inđija ima pravo na još jednu utakmicu bez šefa stručnog štaba, a od vikenda će već morati da se snađu", naglasio je Delić.

Crvena zvezda će u sredu dočekati ekipu Inđije u 17. kolu domaćeg šampionata.

2024 © - Vesti online