Ponedeljak 07.03.2011.
18:28 >> 20:44h
Vestionline

Nema dokaza da je Srbin ubio albanskog dečaka

Nedaleko od Gnjilana se dogodila pucnjava
 


Kako je saopšteno u KPS Živojin Stojković (44) iz sela Pasjane uhapšen je na osnovu izjava svedoka, ali još uvek nije pronađen nijedan dokaz da je ovaj kosovski Srbin odgovoran za ubistvo albanskog dečaka.


Portparol KPS Ismet Hašani izjavio je da je Stojković uhapšen tokom vikenda i da mu je određen pritvor od 48 sati zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu L.M. (14) iz sela Ugljare kod Gnjilana. Dečak je, kako je objasnio Hašani, ubijen dok se sa ocem vraćao iz obližnje šume gde su sekli drva.


"Na njih je pucano iz vatrenog oružja i dečak je ubijen. Policija je izvršila uviđaj i na licu mesta pronašla čaure. Nakon toga u Pasjanu je uhapšen Živojin Stojković. Policija sumnja da je umešan u ovaj incident", rekao je Hašani.

Policija je nakon hapšenja izvršila i pretres kuće Stojkovića i pronašla lovačku pušku i 14 metaka.

Pretres kuća u Pasjanu

 

Pripadnici specijalnih jedinica Kosovske policije "Rose" pretresli su danas posle podne dve kuće u selu Pasjane u novoformiranoj opštini Parteš, uz administrativnu liniju sa Srbijom.

 

Portparol Kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani rekao je FoNetu da policija sumnja da su u napadu na dečaka i njegovog oca, dok su sekli šumu, učestvovale još neke osobe.


"Nastavljamo istragu ovog slučaja", rekao je Hašani.


Supruga i sestra uhapšenog Srbina, tvrde da Stojković nije kriv jer u subotu nije odlazio u šumu, prenose srpski mediji sa Kosova.


"Ceo dan je bio kod kuće", osim što je na pola sata bio u prodavnici, a potom je radio oko automobila. Nije bio u lovu, niti je išao u šumu", izjavila je supruga Ubavka. Sestra uhapšenog, Slavica Paunović, takođe tvrdi da je Živojin istog dana popravljao auto.

"Policajac mi je rekao da se ne sekiram jer zna da on nije bio u šumi i da mu neće faliti dlaka sa glave", rekla je ona.

2024 © - Vesti online