Ponedeljak 07.03.2011.
15:53 >> 15:55h
Beta

Radi Trajković oduzeta reč zbog "Kosovo i Metohija"

Rada Trajković: Nije Kosova nego Kosovo i Metohija

Predsedavajući Skupštine Džavit Haljiti isključio je Radi Trajković mikrofon pošto je izgovorila naziv Kosovo i Metohija. Haljiti je Trajkovićevoj sugerisao da ne koristi naziv Kosovo i Metohija pošto time, kako je rekao, krši kosmetski Ustav.

Trajkovićeva je uzvratila da u Ustavu piše "Kosova" i da je za nju to neprihvatljivo. "Onda i ti govori Kosova", rekao je Haljiti Trajkovićevoj i isključio joj mikrofon. Ona je potom napustila sednicu.


"Takav postupak smatram ukidanjem slobode govora i zato sam napustila današnje zasedanje skupštine", rekla je Rada Trajković.

Ona je, povodom rasprave o rezoluciji o pregovorima, ocenila da Albanci "očigledno ne žele državu", jer u skupštini stalno govore o pitanju statusa, a vrlo malo o tehničkim problemima, što je zapravo tema pregovora u Briselu.

"Protiv razgovora Beograda i Prištine je pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, a na neki način o rezoluciji drugačije misli i Demokratski savez Kosova (DSK) Ise Mustafe", rekla je Rada Trajković.

Poslanik DSK Sadri Ferati rekao je da poslanici te stranke neće glasati za rezoluciju ako stavovi DSK ne budu sastavni deo rezolucije.

Rada Trajković je rekla da i srpski poslanici različito misle o pregovorima.

"Ja mislim da Srbi sa Kosova ne treba da budu deo pregovačkog tima Prištine, jer tako podrivaju pregovaračku poziciju Beograda", rekla je Rada Trajković, i podsetila da je Samostalna liberalna stanka ranije najavila ulazak u pregovarački tim Prištine.

2024 © - Vesti online