Ponedeljak 07.03.2011.
17:03 >> 17:36h
Beta

DSS: Rekonstruisana Vlada gora od stare

Petar Petković: POd prve Mirkove Vlade gora samo druga

Portparol DSS-a Petar Petković rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu da je dosadašnja vlada Mirka Cvetkovića bila najgora od svih koje je Srbija imala i da će jedina gora od te biti "druga rekonstruisana vlada".

On je rekao da je Vlada Srbije odgovorna za nezaposlenost, male plate, zaduženost, poskupljenja i dodao da je ta vlada Kosovo i Metohiju predala Euleksu i donela protivustavni Statut Vojvodine.

"Najveću odgovornost zbog katastrofalnog stanja snose premijer Mirko Cvetković i Demokratska stranka", rekao je Petković i istakao da je glavno obeležje aktuelne vlade "tajnost" odnosno, kako je naveo, donošenje odluka tajno "iza leđa građana Srbije".

On je upitao premijera Cvetkovića da li je tačna informacija da je Srbija uvela sankcije Belorusiji po nalogu Brisela, i ako je to tačno, zbog čega nije saopšteno javnosti. 

"Naprednjaci podržavaju rekonstrukciju"

 

Petar Petković je rekao da izjava lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića da će odustati od mitinga zakazanog za 16. april ako se vlast obaveže da će raspisati izbore pošto Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU pokazuje da SNS podržava rekonstrukciju vlade i politiku da je EU najvažnija za Srbiju.

 

"Nagodba Tomislava Nikolića da izbori i sudbina zemlje budu potpuno podređeni evropskim integracijama apsolutno potvrđuje da je njegova politika identična sa politikom DS", istakao je Petković u izjavi medijima.

 

Prema njegovim rečima, jedini problem naprednjaka je što ne učestvuju u vlasti i ne sprovode sa demokratama zajedničku politiku.

2024 © - Vesti online