Ponedeljak 07.03.2011.
12:16
FoNet

"Srbija napredovala, ali mora još"

Mevlut Čavušoglu: Srbija je dosta napredovala
 

Čavušoglu je, obraćajući se poslanicima Skupštini Srbije, istakao da je Srbija učinila puno u procesu evropskih integracija i naglasio da sticanje statusa kandidata, što je cilj Srbije, nije lak zadatak, jer je potrebna velika politička opredeljenost i puno napornog rada na usaglašavanju domaćeg zakonodavstva sa prakskom zemalja članica EU.


"Pozivam sve političke snage u zemlji da konstruktivno rade na usvajanju zakona koji su u skladu sa evropskim standardima u ključnim reformskim procesima kako biste ispunili sve neophodne kriterijume da biste dobili zasluženi status kandidata", poručio je Čavušoglu.


Podsećajući da je pozicija SE prema pitanju statusa Kosova statusno neutralna, Čavušoglu je istakao da se PS SE unapred raduje početku dijaloga Beograda i Prištine i dodao da se nada da će dijalog pomoći da se nađu rešenja za probleme.

Čavušoglu, koji boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji, obratio se danas poslanicima Srbije, a u toku dana će razgovarati i sa šefovima poslaničkih grupa. On će se sastati i sa premijerom Mirkom Cvetkovićem, a juče je razgovarao sa šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem.

2024 © - Vesti online