Ponedeljak 07.03.2011.
12:02
Vesti

Zvezda i Partizan bi pomogli i Hrvatima

Dragan Pantelić i Ivan Gudelj (desno)

Legenda splitskog Hajduka i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, Ivan Gudelj (50), nema ništa protiv ideje da se ponovo susretnu veterani klubova bivše velike četvorke, Zvezde, Partizana, Dinama i njegovog Hajduka. Smatra da bi to bio dobar početak za nešto mnogo krupnije i korisnije za sve klubove sa prostora bivše Jugoslavije.


"Inicijativa nije loša, mogla bi da zaživi. Mi veterani smo nekada u svojim klubovima igrali jedni protiv drugih, ali i zajedno kroz reprezentaciju i tako stvarali prijateljstva. Ipak je sport tu da veže ljude bez obzira na nacionalnost i versku pripadnost.
Sportisti moraju da budu ambasadori mira i prijateljstva, oni se ne bave politikom. Vreme leči rane. Možda je vreme da se ljudi polako kroz sport ponovo povežu, kad je već tim putem krenula i država - smatra Gudelj koji veruje da bi na taj način mogao da se probije led da se nekadašnja "velika četvroka" bivše države ponovo susretne",rekao je za "Slobodnu Dalmaciju" Ivan Gudelj i dodao:

.
"Treba polako o tome razgovarati, pripremati se, stvarati pozitivnu atmosferu. Izbacimo mržnju, sport treba da povezuje ljude. Moramo da shvatimo da su ranije lige i utakmice bilo mnogo kvalitetnije. Takvo nešto donelo bi dobrobit kako po pitanju kvaliteta klubova, tako i u razvoju mladih igrača", smatra Gudelj, inače selektor omladinske rerezentacije Hrvatske (igrača do 17 godina).  

2024 © - Vesti online