Ponedeljak 07.03.2011.
10:49
Vestionline

Svat savladao provalnika

Vekić je bio sa suprugom u automobilu u svatovskoj koloni koja se proteklog vikenda sa ceremonije opštinskog i crkvenog venčanja u novosadskom naselju Veternik vraćala u jedan restoran u Futogu, gde je slavlje trebalo da bude nastavljeno.

Provalnik nije imao sreće, pošto se među svatovima našao policajac
 

"Video sam momka da trči prema putu, koga vijaju dva čoveka. Izdaleka ga nisam prepoznao, ali, kad se primakao koloni, shvatio sam da je reč o momku koga sam dan ranije uhapsio, a koji je odranije poznat policiji", rekao je Vekić za novosadski "Dnevnik".

On je dodao da je mladić, bežeći, naletio direktno na njegov automobil, preskočio haubu motora i nastavio besomučan bijeg.

"Nisam se dvoumio ni trena. Izletio sam iz kola i potrčao za momkom. Posle jurnjave koja je trajala više od kilometra, uhvatio sam ga i uz policijsku patrolu, koju sam ranije pozvao, savladao i priveo u stanicu policije", rekao je Vekić koji se na slavlje vratio čim je "smestio" prestupnika.

Ispostavilo se da su dva čovjeka jurila mladića, jer im je nešto ranije provalio u kuću.

Policajac kaže da se nije dvoumio ni trenutka da obavi svoju dužnost bez obzira što je imao slobodan dan, a jedino što mu je u svemu zasmetalo jeste to što mu je samo još jedan mladić pritekao u pomoć da savlada prestupnika.

2024 © - Vesti online