Ponedeljak 07.03.2011.
14:37 >> 18:07h
D. Ilić - Vesti

Samofalov se sprda sa vojskom

Novopečeni vojnik: Konstantin Samofalov
 


Novopečeni regrut, član Odbora za odbranu i bezbednost u Skupštini Srbije, se u kasarnu Vojvoda Živojin Mišić u Valjevu prijavio 1. marta oko podneva, a koji sat kasnije otišao do Beograda i vratio se tek sutradan.


- Pravilo službe jasno kaže: pre položene zakletve niko ne može da izađe iz kasarne. Samofalov se podsmeva vojci. Dolazi kad hoće, odlazi kad mu se ćefne - tvrdi anonimni sagovornik "Vesti" iz kasarne u Valjevu.
 

Pritisnut sa svih strana, Samofalov je morao da se oglasi:
 

- Silom prilika sam otišao, jer sam morao da učestvujem na izglasavanju dnevnog reda prolećnog zasedanja Skupštine Srbije. Odsustvovao sam tek dvadesetak sati i odmah sutradan sam se vratio u kasarnu. Za izlazak sam tražio dozvolu dan ranije i dobio je. Vojska je moj prioritet - tvrdi Samofalov.
 

Ipak sporno je što Samofalov prošle srede nije viđen u Skupštini, a uvid u evidenciju nedvosmisleno potvrđuje da se nije ni prijavio za učestvovanje u radu parlamenta, iako mu predstoji glasanje za brojne zakone.
 

"Sve je divno"
 

Samofalov kaže da je prezadovoljan odnosom novih drugova i starešina.
 

- Sve je divno. Vojnici, starešine su pravi ljudi. Stižu mi svakodnevno i podrška od prijatelja iz civilstva - ističe "gušter" kome za pešadijski radni staž, i "prašinarenje" sledi mesečna plata od 15.000 dinara.

2024 © - Vesti online