Ponedeljak 07.03.2011.
02:49
Blic

Šutanovac kao zloglasni libijski general

Sporna naslovna strana Dejli mejla

Pod bučnim naslovom "Britanija zamrzava imovinu 20 Gadafijevih šefova bezbednosti: dve milijarde funti van dometa libijskog diktatora i njegove vrhuške", urednici"Dejli mejla" su na udarnom mestu, kao glavnu ilustraciju za priču, objavili fotografiju nasmejanog ministra Dragana Šutanovca.
 

Kao da to nije dovoljno, engleski novinari su, da "identifikacija" bude preciznija, u potpisu ispod slike Šutanovca u prugastom odelu zaoštrili priču: "Na meti: general-major Abu-Bakr Junis Džaber je jedan od 20 libijskih zvaničnika kojima je (britanska) vlada zamrzla imovinu".

Pravi i "lažni" libijski general: Džaber i Šutanovac


 

Uzrok greške se može videti kada se klikne na pomenutu sliku Šutanovca. Tada se otvara veliki prozor u kojem se prikazuje uvećana fotografija našeg ministra sa libijskim generalom, snimljena najverovatnije tokom Šutanovčeve posete Libiji početkom novembra prošle godine, u vreme kada je Libija bila mirna zemlja daleko od haosa građanskog rata.
 

Očigledno je da je kiks nastao kada je neko neobavešten iz redakcije "Dejli mejla" po metodu "eci-peci-pec" pogrešno kadrirao fotografiju, znajući da je jedna od osoba na njoj libijski general, ali ne i koja.

"Dejli mejl" je britanski tabloid sa tradicijom dugom 115 godina. Sa oko dva miliona prodatih primeraka svakog dana, drugi je najprodavaniji britanski dnevni list, posle "Sana".

Sajt "Dejli mejla" je najposećeniji sajt nekih novina u Britaniji i jedan je od najposećenijih njuz sajtova na svetu. Tako da ovaj kiks sa slikom Šutanovca sigurno neće proći nezapaženo.

2024 © - Vesti online