Ponedeljak 07.03.2011.
02:15
Vestionline

Cvetković premijer i ministar finansija

Mirko Cvetković: Od koleginice Diane Dragutinović preuzeo i finansije

"O imenima se još diskutuje, to još nije završeno", rekao je Cvetković u emisiji "Utisak nedelje" na Televiziji B92.


Cvetković je naveo da će u rekonstruisanoj vladi biti "puno novih lica" i da su odluku o tome koja će ministastva biti spojena donosile stranke vladajuće koalicije.
 

Premijer je napomenuo da promene u vladi nisu kozmetičke, da je u pitanju ozbiljna rekonstrukcija, kojom je stvorena konstelacija odnosa koja će sigurno biti efikasnija i uspeti da završi sve što je ostalo u preostalih godinu dana mandata.
 

"U manjoj meri će se osećati da je to koaliciona vlada, sada ćemo imati strukturu koja je mnogo čvršća i koherentnija. Siguran sam da će se postići veća efikasnost. Nema više Dinkićeve, niti moje politike, postojaće samo politika vlade koju ćemo da sprovodimo", istakao je Cvetković.
 

Premijer je objasnio da će resor trgovine biti priključen poljoprivredi, jer je u oba segmenta bilo problema sa nestašicama i dodao da veruje da će ministar koji će voditi taj resor, zajedno sa njim, rešiti taj problem koji opterećuje tržište Srbije, kao i problem prihvatljivih cena za građane.
 

Komentarišući najavu naprednjaka da će 16.aprila ponovo organizovati miting i da se sa njega neće razilaziti do raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, Cvetković je naveo da svako ima pravo da demonstrira, ali da su svi koji sada govore o izborima - protiv Evropske unije.
 

Premijer je obasnio da raspisivanjem izbora republički parlament ne bi mogao da donosi važne zakone, podsećajući da do juna moraju biti doneti zakoni koji će Srbiju kvalifikovati da dobije status kandidata za člana EU - o finansiraju političkih stranaka, o javnoj svojini, o restiticiji, ali i ukinute blanko ostavke.
 

Cvetković je predočio jednu od budućih mera rekonstruisane vlade kojom će biti omogućeno građanima da imaju rasterećeniji kućni budžet, jer će u dogovoru sa bankama moći da izvrše reprogramiranje svojih dugova.

2024 © - Vesti online