Ponedeljak 07.03.2011.
08:00
S media

Kako da vas odeća učini mršavijima

Crna haljina će uvek izvući stvar
 

Neke male tajne odevanja neće vas pretvoriti u mršavicu koja nosi broj 36, a ne 46, no to vam sigurno nije ni cilj.


Evo kako izvući najbolje od sebe i izgledati vitkije i elegantnije:

Kupujte odeću odgovarajuće veličine


Bilo da nosite broj 36 ili 46, ako kupite pogrešnu veličinu, izgledaćete krupnije nego što jeste. Preuska pak odeća naglasiće sve izdajničke naslage na bedrima, zadnjici i trbuhu.

Birajte odeću kojom ćete prikriti nedostatke


Imate stomačić i želite ga prikriti? Zaboravite na uske kardigane i prigrlite tunike. Umesto minisuknji, široke bokove prikrijte fancy balonerom dužine do iznad kolena. Ukoliko posegnete za bagi, širokom odećom, mogli biste pogrešiti i izgledati još krupnije.

Nosite odgovarajući donji veš


Tange su dobre ukoliko nemate viška na strateškim mestima. No ako želite da izgledate mršavije, birajte rublje poput push up gaćica, grudnjaka i steznika koji čine tanjim vaš struk. Dobar grudnjak takođe će učiniti čuda za vašu figuru.

Naglasite svoje dobre strane
 

Ukoliko imate lepo lice i dugačak vrat, a malo šire bokove, naglasak u oblačenju svakako će biti na gornjem delu. Vrat ukrasite velikom upadljivom ogrlicom ili nekim lepim šalom. Ukoliko imate lepo oblikovane ruke, nosite topiće i naglasite upravo njih.

Pazite na držanje
 

Stojte uspravno, uvucite stomak i zabacite ramena. Pogledajte se u ogledalo i proverite svoje držanje te se ispravite ako ste pogrbljeni. To je izrazito važno, jer loše držanje, osim što će vam dodati kilograme, učiniće da izgledate nezgrapno.

Nosite više crnog
 

Crna odeća svakog čini mršavijim i vitkijim. Crno se lako kombinuje s drugim dodacima, poput zgodnog sata, modernog pojasa ili trendi pašmine.

Izbacite vertikalne pruge
 

Uprkos uverenju da vertikalne pruge izdužuju, to nije istina. One samo naglašavaju krivine i viškove koji su se uhvatili na strateškim mestima.

Oblačite se tako da budete verni sebi
 

Ako se nekome ne sviđate, u devet od deset slučajeva to je zato jer niste njegov tip, a ne zato što ste puniji.

Pokažite vrat
 

Ako vam vrat izgleda duži, i cela figura izgledaće vitkija. Nosite V izrez te nisko rezane bluze i to će vam pomoći da izgledate elegantnije.

Izbegavajte svetle boje
 

Svetle boje učiniće vas širima i krupnijima. Osim toga, u njima se ističete i privlačite poglede. No to ne znači da ih morate potpuno izbaciti iz garderobe. Nosite tamnije boje na mestima koja želite prikriti, a svetlijima naglasite svoje atribute.

Nosite visoke pete
 

Visoke pete vizuelno će vas izdužiti i automatski učiniti da izgledate mršavije nego što jeste - izdužiće noge, vizuelno podići zadnjicu, naterati da se držite uspravno i samim time izgledaćete vitkije.
 

2022 © - Vesti online