Nedelja 06.03.2011.
20:52
Srna

"Istraga trgovine organima je imperativ"

Srbija ne sme da odustane od istrage na Kosmetu
 

Jeremić je u razgovoru sa predsednikom Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Mevlutom Čavušogluom istakao značaj rasvetljavanja trgovine organima i drugih zločina na Kosovu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Srpski šef diplomatije zahvalio je Čavušogluu na nedavnom usvajanju rezolucije izvestioca Dika Martija u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, naglasivši da će Srbija i ubuduće biti posvećena punoj saradnji sa tom organizacijom.

Čavušoglu je današnjim susretom sa Jeremićem započeo trodnevnu zvaničnu posetu Beogradu, u okviru koje će se sastati sa premijerom Mirkom Cvetkovićem, predsednikom parlamenta Slavicom Đukić-Dejanović, šefovima poslaničkih grupa i članovima delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.

Dejanovićeva je za sutra sazvala posebnu sednicu Narodne skupštine samo sa jednom tačkom dnevnog reda - obraćanje predsednika Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Tokom boravka u Srbiji, Čavušoglu će posetiti i Vojvodinu, gde će razgovarati sa lokalnim zvaničnicima i predstavnicima nacionalnih manjina.

2024 © - Vesti online