Nedelja 06.03.2011.
22:21
Vestionline

Otac Arida Uke osudio sinovljev zločin

Arid Uka je izršio napad na američke vojnike na aerodromu u Frankfurtu
 

''Ne mogu da shvatim šta se dogodilo....šokiran sam.....'', rekao je otac za ''Bild am zontag'' i osudio zločin svog sina.


''Amerikanci su naši prijatellji, oni su nam pomogli za vreme rata... i žao mi je....'', rekao je otac Arida Uke, 21-godišnjeg Albanca koji od napada na američke vojnike i oficijelno važi za islamskog teroristu.

Savezno državno tužilaštvo Nemačke, povodom napada kosovskog Albanaca, prvog na teritoriji Nemačke, koji je imao islamističku pozadinu, zatražilo je oštriju borbu protiv islamističke propagande na internetu.


Zamenik državnog tužioca Rajner Grisbaum je rekao da je atentat u Frankfurtu pokazao kako takva propaganda može da utiče na mlade i, kao dobro ocenio to, što iza atentatora ne stoji nijedna teroristička grupa. Grisbaum je rekao da je plan o ubistvu ''sazreo'' u glavi atentatora i da ga drugi islamisti nisu instrumentalizovali za to.


Kosovskom Albancu, koji je dvojicu vojnika ubio, a dvojicu ranio je, kako prenosi nemačka štampa, pištolj zakazao kada je hteo da upuca petu osobu, pa je tako sprečeno još veće krvoproliće.

Nemački mediji ukazuju na to da je kosovski Albanac ciljano pucao na američke vojnike, inspirisan misijom u Avganistanu. Atentator je, zapravo, naoružan pištoljem i noževima, prvo zamolio za cigaretu jednog vojnika i pitao kuda idu, a kada mu je potvrđeno da je u pitanju Avganistan, pucao je u glavu, prenose nemački mediji saznanja istrage.


Napad kosovskog Albanca izazvao je brojne komentare o novom tipu usamljenih terorista i zbog toga ih je teško otkriti.

2024 © - Vesti online