Nedelja 06.03.2011.
00:18
Press

Ministarstvo sporta Blace preselilo na Kosmet

Kao "nema karta" nekada u osnovnoj školi: Čik pogodi gde je Blace
 

Ova "omaška" ogorčila je žitelje Blaca i naišla na oštre reakcije u rukovodstvu opštine, jer su oni, kažu, odvajkada deo uže Srbije.


"Napravili su nešto što je na granici nemogućeg. Neverovatno je da su u ministarstvu mogli toliko da pogreše", besan je predsednik opštine Blace Nebojša Milosavljević.


On dodaje i da je to dokaz kakva nam je državna administracija.

"Ovaj slučaj jeste ekstreman, ali je i odličan dokaz da se ne radi savesno, odgovorno i u interesu onih zbog kojih se primaju plate", kaže Milosavljević.


Publikacija sa greškom je u stvari promotivni kalendar koji prikazuje realizaciju projekta izgradnje mini-pič terena, koje je Ministarstvo omladine i sporta sprovelo sa Norveškom i Fudbalskim savezom Srbije.

Tokom 2009. i 2010. godine u 52 opštine u Srbiji izgrađeni su ti tereni, pa su na kartu ucrtana sva ta mesta. Karta je pre nekoliko dana prosleđena svim tim opštinama i tako su u Blacu saznali da su "preseljeni" daleko od sadašnje lokacije.


"Propust su prvo primetili u kancelariji za mlade u našoj opštini. Odmah su reagovali i pozvali ministarstvo, ali im je rečeno da je kasno da se greška ispravi", rečeno je u opštini Blace.

PR Ministarstva za sport i omladinu Marko Kronja priznao je da je došlo do greške prilikom štampanja materijala.


"Znamo da se potkrala štamparska greška, koja će biti otklonjena", kaže Kronja. 

2024 © - Vesti online