Nedelja 06.03.2011.
01:17
Beta

Protiv Kosorove svi hrvatski gradovi

"Fesjbukovcima" se pridružili radnici i penzioneri

Više od hiljadu građana protestovalo je danas u Varaždinu tražeći ostavku vlade premijerke Jadranke Kosor. U Varaždinu se, prema procenama organizatora okupilo oko 1.500 građana, dok ih je, prema navodima policije, bilo oko 600.

Osim "fejsbukovaca" protest su podržali i penzioneri, kao i radnici varaždinske drvne kompanije "Mundus" koji mesecima nisu primili platu.

Na svim protestima dominirali su transparenti "HDZ - brod ludaka bez kormilara", "Dole Vlada i HDZ", "Mi nemamo za kruh i režije, a vi i vaši imate previše", "HDZ odlazi". Oko 150 demonstranata u Slavonskom Brodu došao je da podrži i organizator protesta preko Fejsbuka u Zagrebu Ivan Pernar.

U Virovitici i Zadru okupilo se nekoliko desetina građana. Na rimski stup srama u Zadru demonostranti su obesili plakat na kojem su ispisana imena stranaka, a u Virovitici je izviždan gradonačelnik Ivica Kirin iz HDZ-a koji je u prolazu pozdravio demonstrante.

U Splitu se okupilo oko 1.000 ljudi, takođe, s porukama i transparentima protiv vlade. Policija čuva lokalno sedište HDZ-a, incidenata nema, a građani šetaju gradom.

Za sutra posle podne je najavljen novi protest u Zagrebu, dok bi protest u Čakovcu trebalo da se održi u ponedeljak.

2024 © - Vesti online