Subota 05.03.2011.
15:48
Vestionline

Zvezda gostuje Olimpijakosu 24. marta

Susret, koji će startovati u 19,00 sati, početak je akcije "Olimpijakos 2020", a Zvezda je izabrana zbog bratskih veza sa Pirejcima.

"Verovatno se pitate zašto Olimpijakos i Zvezda, ali kada smo počinjali akciju i pitali naše navijače, to u stvari nije bilo pitanje, nego se podrazumevalo. Navijači su zahtevali da prva utakmica u seriji bude protiv Crvene zvezde, dva kluba koji imaju više od jedne zajedničke stvari", objasnio je prvi čovek Sportskog društva Olimpijakos Nikos Karahalios i objasnio šta podrazumeva buduća saradnja:

"Razlog našeg sastanka je budućnost, pa ćemo govoriti malo više o tome. Grčka je u finansijskoj krizi, a prvi od koga tražiš pomoć je tvoja porodica. Zato je Olimpijakos i došao i napravio saradnju sa Zvezdom. Ova akcija služi da se prikupe sredstva koja će biti usmerena ka manjim klubovima iz porodice Olimpijakos".

Predsednik Zvezde Vladan Lukić je otkrio da će i na "Marakani" biti organizovan sličan susret, kada vremenski uslovi budu bolji.

"Zvezda ima mnogo prijatelja, ali ovaj odnos sa Olimpijakosom je stvarno poseban. Sigurno da sportska saradnja može mnogo da donese i Olimpijakosu i Crvenoj zvezdi, koja ima nameru da sa svojim prijateljima nesto slično organizuje u Beogradu", rekao Lukić.

Tehnički savetnik Olimpijakosa i direktor Omladinske škole Darko Kovačević istakao je da ga za oba kluba vežu velike emocije, i da se nada još čvršćim vezama dva tima.

"Ja imam dve kuće, Olimpijakos i Crvenu zvezdu. Odnos bratskih klubova je perfektan, i očekujem da grčki navijači popune stadion jer je poznato da su Grci human narod", rekao je Kovačević.

2024 © - Vesti online