Subota 05.03.2011.
03:18
Blic

''Srbiji ne preti grčki scenario''

"Mi smo blizu gornje granice zaduženosti (45 odsto BDP-a) i tu nema mnogo prostora za dopunsko formalno zaduživanje. Mnogo je veći problem neformalno zaduživanje države kroz neplaćanje obaveza", rekao je Vujović u intervjuu za ''Blic''.

Prvo isplatiti svoje obaveze, a onda pozajmivati: Dušan Vujović
 

Vujović je naveo da je potrebno hitno rešavati taj problem i dodao da bi država mogla da počne time što bi prvo platila sve svoje obaveze, a zatim organizovala razrešenje međusobnih potraživanja. Na pitanje koliko je opravdan optimizam premijera Mirka Cvetkovića kada su u pitanju reforme, Vujović je odgovorio da optimizam treba da
postoji, ali da on mora biti utemeljen na jasnom cilju koji će motivisati ljude.

"Činjenica je da je u Vladi došlo do političkih i koncepcijskih razlika. Očekujem da će premijer ponuditi spisak konkretnih poteza i mera koje moraju da se sprovedu i način njihove realizacije u narednim nedeljama i mesecima", kazao je Vujović.

Na konstataciju da je ranije bio pominjan kao kandidat za guvernera i pitanje da li bi prihvatio tu funkciju ili mesto ministra ekonomije, Vujović je odgovorio da o tome s njim niko nije razgovarao.

"Da jeste, moj odgovor bi bio pozitivan, pod uslovom da postoji jasno definisan mandat i otvoreno iskazana politička volja da se stvari menjaju na bolje", rekao je Vujović.

2024 © - Vesti online