Subota 05.03.2011.
01:27
Beta

Divjak: Ne osećam se krivim za Dobrovoljačku

Ne oseća se krivim: Jovan Divjak

U poruci, koju je u ime Divjaka pročitao ambasador BiH u Austriji Haris Hrle na Federalnoj televiziji, Divjak se izvinio prijateljima, porodici i građanima što ih je doveo u neizvesnost i dodao da je dao svoj doprinos da ne dođe do još veće nesreće.


"Hvala svima koji preduzimaju mere da se pravnim putem reši nastali problem. Uveravam vas da će istina i pravda ovaj put pobediti", poručio je Divjak u poruci.


Ambasador Hrle naglasio je da su već počeli pregovori s advokatima i da je sačinjena lista advokata i stručnjaka za ekstradiciju, koje bi trebalo angažovati u slučaju Divjak.
 

Hrle je izjavio da još nema pouzdanu informaciju zbog čega je penzionisani general Jovan Divjak uhapšen u Beču.
 

"Ne možemo još sa sigurnošću da tvrdimo zbog čega je uhapšen, moguće je da je reč o tehničkoj grešci, odnosno propustu Interpola i država EU. Početkom sledeće sedmice ministar spoljnih poslova Austrije doći će u BiH i doneti više informacija nadležnim vlastima", istakao je Hrle.
 

Ministarstvo pravde Srbije danas je saopštilo da je dobilo obaveštenje od Interpola da je po međunarodnoj poterenici Srbije u Austriji uhapšen general u penziji Armije BiH Jovan Divjak.


Srbija tereti Divjaka za zločine nad pripadnicima JNA iz 1992. godine u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

2024 © - Vesti online