Petak 04.03.2011.
13:23
Vestionline, Beta

Crveno-beli nestrpljivi, Prosinečki otkrio tim

Robi izabrao svoj prvi prvenstveni tim

"Napokon počinje prvenstvo. Igrači i ja ne možemo da dočekamo početak. Što se tiče pritiska, na to sam se navikao i to je normalno kada si trener Crvene zvezde, ali sve će biti drugačije kada počne prvenstvo", rekao je trener Robert Prosinečki.

Protivnik Zvezde u 16. kolu biće sutra Smederevo, ekipa sa kojom su crveno-beli u prolećnom delu odigrali nerešeno.

"Smederevno nam je u prvom kolu uzelo bod, poštujemo protivnika i nećemo ga potceniti, ali želimo pobedu. Igrači razmišljaju isto. Nisam gledao Smederevo, ali su mi saradnici pričali. Očekujem da igraju defanzivno i na kontre i polukontre", rekao je Prosinečki.

Robi samo pomoćnik

 

Na "Marakani" čekaju dopis iz UEFA kojim će Prosinečkom biti zvanično omogućeno da upiše kurs za PRO licencu po ubrzanom programu.

Hrvatski trener rekao je da zna tim i kako želi da njegovi izabranici igraju.

"Mi ćemo igrati ofanzivno i kroz pas igru tražiti gol. Već znam tim koji će izaći na teren. To su: Saša Stamenković, Pavle Ninkov, Li Adi, Uroš Ćosić, Stevan Reljić, Aval Isah, Evandro, Eduardo Kadu, Ognjen Koroman i Kristijan Borha", rekao je Prosinečki.

Crvena zvezda završila je jesenji deo sezone na drugom mestu, sa pet bodova zaostatka za šampionom Partizanom.

"Prednost jeste velika, ali nije i nedostižna. Njih očekuju dva teška gostovanja. Možda ćemo im se već sutra priključiti, a možda će nam oni i odmaći", rekao je Robert Prosinečki.

Utakmica Crvena zvezda - Smederevo počinje u 18.00, a karte se od danas prodaju na stadionu beogradskog kluba.

2024 © - Vesti online