Petak 04.03.2011.
03:11
Vestionline

Iskusite "Svet na dlanu"

Radionice i predavanja za beogradske srednjoškolce - Svet na dlanu
 

Radionice i predavanja tokom šest nedelja trajanja projekta biće održavane u više beogradskih srednjih škola. Predavači će biti iz stranih kulturnih centara i ambasada, kao i studenti volonteri iz Rusije, Nemačke i Japana.

Kao dodatni program biće organizovane radionica Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i Škola fotografije Centra za obrazovanje “Đuro Salaj”.

Zabavni deo projekta “Svet na dlanu” činiće “Maskenbal nacija”, koncerti srednjoškolskih bendova i body art performans koji će biti održani 20. marta u klubu “Šipražje”, Golsvortijeva 13, u 20h. Program te večeri, u okviru kojeg će radove predstaviti body art umetnica Ljiljana Borčić, vodiće Zoran Kesić.

Projekat "Svet na dlanu” obuhvata i dva konkursa - fotografije pod nazivom "Jedna slika jedna reč” i amaterskog filma "Ulični jezik mog grada”. Najbolji radovi biće izloženi na završnom događaju projekta 10. aprila u Kulturnom Centru "Grad”, Braće Krsmanović 4, u 12 časova. Ujedno će biti održano i predavanje "Kultura i umetnost - jedan jezik”.

Neke od nagrada za najbolje obezbediće Izdavačka kuća “Laguna”, klub “Havana” i Centar za obrazovanje “Đuro Salaj”.

AIESEC je najveća studentska organizacija koja postoji u preko 110 zemalja sveta i broji preko 50.000 članova, namenjena mladim ljudima koji žele da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi postali lideri i bili promena koja je ovom društvu potrebna.

2024 © - Vesti online