Četvrtak 03.03.2011.
15:09
Vestionline

Srpski atletičari u petak startuju na EP u Parizu

Biljana Topić

"Najvažnije mi je da sam zdrava i što sam već na prvom takmičenju ove godine uspela da ispunim normu za najveće kontinentalno takmičenje. Ne opterećujem se konkurencijom i plasmanom, samo želim da realizujem trenutne mogućnosti, jer znam da mi one garantuju društvo među najboljim", izjavila je Biljana Topić koja se u petak od devet sati ujutro takmiči u kvalifikacijama troskoka.

Srpski rekorder u bacanju kugle Kolašinac startuje od 9,30 sati, a ukoliko prebrodi kvalifikacije, finale je na programu od 17,30 časova.

"Verujem da će norma za ulazak u finale iznositi oko 20 metara, a tu daljinu sam ove godine nekoliko puta prebacio i realno je očekivati da se nađem u finalu", istakao je Kolašinac.

Predstavnik u kvalifikacijama trke na 400 metara Bekrić prvi put se takmiči u seniorskoj konkurenciji.

"Bio bih prezadovoljan ukoliko istrčim rezultat oko 47,50 sekundi", istakao je Bekrić.

U popodnevnom delu takmičenja na stazu izlazi Marina Munćan koja će startovati u kvalifikacijama trke na 1.500 metara.

"Nemam određenu taktiku, ali znam da na samom startu moram da zauzmen dobru poziciju i pratim ritam do kraja. U konkurenciji će biti dve atleticarke iz Španije koje su se okitile medaljama na prošlogodišnjem prvenstvu Evrope u Barseloni, a među favoritima su i ruske atletičarke", rekla je naša rekorderka na 800 i 1.500 metara u dvorani. 

2024 © - Vesti online