Četvrtak 03.03.2011.
12:00
K. Savić - Vesti - Foto:

Obnovljena zaliha antiepileptika

BESKRAJNO ZAHVALNI: Dobrica Jeremić sa bakom Lucijom

 O divnom gestu ove mlade devojke, novinare Humanitarnog mosta obavestila je Dobričina baka i starateljka Lucija Vulić.


- Pošto znam zasigurno da Maji nije joj bilo lako ni ovog puta da kupi "zonegran" u inostranstvu čak ni sa receptom, nema tih reči kojima bih joj uputila svoju zahvalnost.

Znam da za lek ne treba reći hvala i zato ja kažem hvala joj do neba što nije zaboravila mog unuka i što nastavljajući da mu pomaže, pomaže i meni.

I ovog puta želim da se najtoplije zahvalim i svim ostalim čitaocima "Vesti" koji su mesecima bili uz nas. Samo zahvaljujući njima, Dobrica ima zalihe "zonegrana" za naredna tri meseca, što meni donosi ogromno olakšanje.

Bez tog antiepileptika, moj unuk je životno ugrožen. Istina, on mu ne može otkloniti napade, ali ih ublažava, i proređuje, što je veoma važno kod tako teških i neizlečivih bolesti - rekla je baka Lucija, na čija je nejaka pleća pala teška unukova bolest.


Nažalost, majka Zorica o Dobrici ne može da se stara, jer je duševno obolela, toliko da je i za njih neophodna tuđa pomoć i nega. Suprug i otac ih je odavno napustio, zbog čega je teret nege ćerke i unuka, kod koga je epilepsija praćena i zaostalošću u psihofizičkom razvoju, preuzela baka Lucija.

Znajući koliki je to teret za baku čija penzija nije dovoljna da pokrije troškove skupog antiepileptika za Dobricu, dobrotvorka Maja iz Beograda nije mogla da ostane ravnodušna na njihovu sudbinu, zbog čega nastavlja da im pomaže, kako Dobrica ne bi ostao bez lekova, a baka Lucija se zaduživala da bi do novca došla, a onda tražila nekog ko će ih u inostranstvu kupiti i poslati.

POZIV DONATORIMA

 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online