Četvrtak 03.03.2011.
08:00
Net.hr

Muče vas bore? Evo kako da ih se rešite!

STrelice označavau u kom pravcu treba da masirate lice

Masaža relaksira tkivo lica i daje nam nežniji izraz. Popravlja se cirkulacija, a to znači da će do ćelija stići više hranjivih materija i kiseonika. Popravlja se i cirkulacija limfe, tečnosti koja odvodi štetne materije iz ćelija.

Masaža u 5 minuta
 

Ako imate kakav upalni proces na koži pričekajte da prođe, a tek onda krenite s masažom. Kraj dana je odlično vreme za masažu, i možete da odredite vreme koje vašem licu najviše odgovara. Ako ste preumorni uveče, masirajte ga ujutru.

Nikad se ne masirajte dok imate šminku na licu. Pre masaže nanesite par kapi ulja za lice - ulje slatkog badema je dobar izbor.

Pogledajte se u ogledalo. Ako izgledate umorno shvatite to kao upozorenje da treba da vodite više računa o svom zdravlju.

Zatvorite oči i preklopite ih dlanovima. Dotaknite svoju kožu, osetite celu površinu lica. Duboko udišite i opustite se. U skladu sa strelicama na fotografiji počnite masažu na vratu i penjite se polako prema čelu. Zatim sve ponovite počevši s masažom čela i završavajući s pokretima na vratu.

Na snimku možete da vidite i neke druge tehnike.

2024 © - Vesti online