Sreda 02.03.2011.
15:11
Blic

Ejmi Vajnhaus 18. juna na Kalemegdanu

Na leto u Beogradu: Ejmi Vajhaus
 

Posle skoro dvogodišnje pauze, Ejmi Vajhaus se vratila na muzičku scenu. Iako je bilo najavljeno da će već predstaviti neke od svojih novih pesama, pevačica je na koncertima ove godine uradila samo nekoliko odličnih obrada.

"Novi album će biti vrlo sličan prethodnom. Biće puno pesama koje podsećaju na one koje su ranije mogle da se nađu u džuboksovima", najavila je Ejmi, kojoj će ovo biti drugi pokušaj da snimi treći album, i to u njenom prepoznatljivom soul-r’n’b džez stilu.

Malo ko je uspeo u savremenoj muzici da ostavi tako veliki trag kao Ejmi Vajnhaus. I tako brzo. Trebalo je da se samo pojavi singl “Rehab” i da njeno ime bude poznato čitavom svetu.

Mršavica, sa tetovažama na svakom delu tela, sa ogromnom punđom na vrhu glave, previše alajnera na očima, uz autentičan glas, prodala je svoj drugi album “Back to Black” u skoro 11 miliona primeraka.

To je 18. album po prodaji svih vremena u Britaniji. A doneo joj je i pet „Gremija“. Iako je album izdat pre skoro pet godina, Ejmi je uspela da ostane u žiži interesovanja kako medija, tako i publike, koja sa nestrpljenjem čeka njene nove pesme.

Doduše, Ejmini ispadi su nastavljeni posle nastupa - na primer, ona je na radost silnih posmatrača na bazenu u Riju rutinski masirala svoje grudi, kao da je sama u sobi...

2024 © - Vesti online