Sreda 02.03.2011.
11:25
Vestionline

Delfini spasili psa od davljenja

Delfini, ta divna stvorenja

Sindi Barnet tvrdi da je njen 11-godišnji doberman Turbo nestao tokom noći jer su vrata od dvorišta ostala otvorena. Čim su primetili da ga nema, ona i njeni sinovi, krenuli su u potragu.

"Tražili smo ga i dozivali. Obišla sam sve ulice bar pet ili šest puta", ispričala je zabrinuta Sindi. Posle petnaest sati potrage pas je konačno pronađen.  

"Tresao se i izgledao je izgubljeno", priča vlasnica, koja sumnja da bi njen ljubimac preživeo noć u vodama Meksičkog zaliva da delfini nisu konstantno proizvodili buku ne bi li ukazali na unesrećenog psa.

"Žena koja ga je izvukla iz vode tvrdi da su delfini bili s njim", kaže vlasnica.

Inače, delfini će priskočiti u pomoć svaki put kada procene da mogu da doprinesu. Poznati su slučajevi kada su delfini spasavali surfere od ajkula. Ako su u jatu ovi morski sisari bi okružili ajkulin plen i sprečavali je da mu priđe dok predator konačno ne odustane.

Postoji i neverovatna priča kako je jedan delfin spasao nekoliko kitova od eutanazije. Naime, dva iscrpljena kita su se četiri puta nasukala na istu peščanu plažu, a svi pokušaji ljudi da ih prebace u dublje vode bili su neuspešni, pa je na kraju odlučeno da se kitovi uspavaju.

Delfin koji se igra u obližnjim vodama uhvatio je signale kojima se kitovi sporazumevaju i talasima na istoj frekvenciji sproveo ih je kroz uske kanale do otvorenog mora, gde su bili na sigurnom.

2024 © - Vesti online