Četvrtak 03.12.2009.
13:03
Tanjug

Izdavali potvrde o vozačkom ispitu bez polaganja

Ta lica su uhapšena u nastavku akcije na suzbijanju korupcije "zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja, primanje mita, davanje mita i falsifikovanje službene isprave", navodi se u saopštenju.

Uhapšeni su vlasnik Auto-škole "Putnik" iz Pančeva Renato Stankov (39) i policijski službenici Vladimir Marin (39) i Novica Boškovića (41), koji su bili članovi komisije za polaganje vozačkih ispita u toj auto-školi i "zaduženi za kontrolu zakonitog sprovođenja polaganja vozačkog ispita".

U MUP dodaju da su takođe uhapšeni član komisije u auto-školi "Putnik" Emina Bagluleh (28) i Goran Veljanovski (27) iz Pančeva, pomagač u izvršenju krivičnog dela davanje mita.

Uhapšeni su i Bojan Matijašević (33), Petar Matijašević (62), Marko Rapajić (23), Goran Stamatović (35), Miroslav Maljković (32) , Boris Martić (29) i Aleksandar Stanković (35), svi iz Beograda.

"Osumnjičeni Stankov, Marin, Bošković i Emina Bagluleh, uz pomoć Veljanovskog, su od jula do oktobra ove godine, za 300 do 400 eura, omogućili građanima sticanje Uverenja o položenom vozačkom ispitu bez polaganja teoretskog i praktičnog dela vozačkog ispita", navdeno je u saopštenju.

2024 © - Vesti online