Sreda 02.03.2011.
06:18 >> 10:21h
Vestionline

Purda je srpska podvala Hrvatskoj

Nadan Vidošević

"Ono šta se dešava s našim herojem Purdom u Sarajevu je duboka i iskrena podvala hrvatskoj državi u trenutku kad ona mora biti barjaktar evropskih procesa na ovom kontinentu", rekao je Vidošević na sinoćnjoj dodeli priznanja Zlatna kuna najboljim hrvatskim privrednicima.

Vidošević je kazao da "postoje oni koji su 150, 200 godina bili lideri ovog regiona, izgubili su radi poraza u ratovima, to nemojte nikad zaboraviti".


"Tu poziciju mogu vratiti samo destabilizacijom regiona, što nama ne odgovara. Nemojmo biti naivni barem mi u privredi, mi koji smo prvi pružali ruku saradnje u regionu, mi koji smo doživljavali kritike kada smo odlazili tamo", rekao Vidošević.

Vidošević je u svom govoru pohvalio premijerku Jadranku Kosor, a dao je i svoje viđenje i hrvatskih potencijala.

"Nemamo dogovora oko demografske i kursne politike, doveli smo se u situaciju u kojoj brodogradnju tretiramo kao problem, slavimo fudbalere koji su bili treći na svetu, a naši brodograditelji su 1989. bili treća industrija u svetu", kazao je Vidošević.

On je naglasio da u celoj priči oko razvoja privrede reč treba da ima i Katolička crkva u Hravatskoj.

Tportal ocenjuje da je prozivanjem Srbije i zagovaranjem uticaja Katoličke crkve Vidošević snažno skrenuo udesno.

Tportal podseća da je Vidošević prilikom posete srpskog predsednika Borisa Tadića Hrvatskoj u novembru 2010. izjavljivao da "nema više bratstva i jedinstva, ali postoje večni hrvatski i srpski interesi" i da "sanja dan kad će Hrvati i Srbi postati evropski saveznici".

2024 © - Vesti online