Utorak 01.03.2011.
20:04
Vestionline

Hemofarm pobedio Gran Kanariju u Evrokupu

Pobeda Hemofarma za oproštaj od evropske scene

Izabranici Željka Lukajića izgubili su sve šanse da se plasiraju među osam najboljih ekipa nakon poraza od Cedevite prethodne nedelje, ali im to nije smetalo da pobedom nad španskom Gran Kanarijom 75:74, ispoštuju navijače u Milenijumu.

Gosti su bolje otvorili meč i nakon prve četvrtine imali su vođstvo od 20:14, da bi Vrščani do poluvremena prednost anulirali na svega pola koša - 33:34.

Hemofarm je zaigrao angažovanije u nastavku igre i prešao u vođstvo koje je u nekim trenucima iznosilo i osam poena prednosti. Ipak, Španci nisu dozvolili Vrščanima da prelome meč i držali su se sve vreme na zaostatku od dva poseda.

Hemofarm je u poslednjem minutu došao do 75:70, ali su dve uzastopne greške dovele Gran Kanariju na 75:74 i šansu da preko Taurena Grina dođe do pobede, ali šut za tri poena i pobedu, ovaj igrač je promašio.

Miljan Pavković je bio najefikasniji pojedinac u domaćem taboru sa 16 koševa, a solidnu partiju pružio je Bojan Krstović sa 12 poena i sedam skokova. Kod gostiju se istakao Džejsi Kerol sa 17 poena.

2024 © - Vesti online