Utorak 01.03.2011.
15:48
Njuz.net

Zahtev za rehabilitaciju Vuka Brankovića

Kosovka devojka, rad Uroša Predića iz 1911. godine
 

Slaviša Branković, podnosilac zahteva za rehabilitaciju Vuka Brankovića, koji tvrdi da je direktni njegov potomak, posetio je redakciju portala "Njuz.net“ i objasnio razloge svoje odluke.

"U skladu sa važećim Zakonom o rehabilitaciji, rešio sam da dam svoj doprinos na razotkrivanju zavere protiv Srba, koja je otpočela na Kosovskom boju. Velike zapadne sile, u prvom redu Sveto Rimsko Carstvo i Ugarska, rešile su da doskoče Srbima, koji su pobedili Turke na Kosovu. Oni su tada pokrenuli zaveru protiv Srba, tako što su falsifikovali srpske narodne epske pesme, i mog pretka Vuka Brankovića oklevetali i prikazali kao izdajnika“, rekao je Slaviša Branković.

On je dodao da će se lično zalagati da se, osim zvanične rehabilitacije, iz epskih pesama u kojima se spominje njegov predak izbaci svi stihovi koji ga klevetaju.

Iz Prvog osnovnog suda u Beogradu je rečeno da je zahtev zaveden u arhivu i da je u toku dodeljivanje predmeta sudiji i sudskom veću, i da sledi njegovo razmatranje.

"U potpunosti se ne slažem sa gospodinom Brankovićem. Cela ta ideja ‚zavere’ protiv Srba potekla je od primitivnog i necivilizovanog ponašanja pojedinih lidera nacionalista, koji se ponašaju krajnje neevropski i fašistički, podnoseći ovakve besmislene zahteve. Pouzdano se zna da je Vuk Branković bio najveći izdajnik srpskog naroda“, izjavio je dr Srđan Blagojević, profesor Filozofskog fakulteta na Katedri za vizantologiju.

Pažljivo čitajte!

  

Njuz.net ili "Vesti u ogledalu", portal koji donosi ovu priču, poznat je kao medij koji objavljuje duhovite i izmišljene vesti.

 

Kako sami za sebe kažu, "Njuz" je satirični blog trenutno bez izdavača, a sve vesti koje objavljuje su ili izmišljene ili u službi skretanja pažnje na neku pojavu u društvu.

2024 © - Vesti online