Utorak 01.03.2011.
18:43
Beta, Fonet

Sleteo avion sa Srbima iz Libije

Dug put do kuće "Svetim Stefanom"

Crnogorski brod "Sveti Stefan" koji je isplovio iz libijske luke Ras Lanuf, na zahtev ruskog Ministarstva za vanredne situacije koje je zakupilo brod, promenio je maršutu i umesto ka Baru plovi ka Malti gde će iskrcati 148 državljana Rusije, Ukrajine i Uzbekistana. Posle njihovog iskrcavanja brod će nastaviti plovidbu ka Baru.

Brod koji je sinoć isplovio iz Ras Lanufa s 407 putnika iz 18 država sveta u glavni grad Malte Valetu trebalo bi da uplovi u sredu ujutro oko šest sati, kazao je Beti direktor putničke agencije Barske plovidbe Rade Radoman.

U gradu Sirtu u Libiji je 10 državljana Srbije u kampu Hidrogradnje iz Sarajeva sa još 80 radnika iz Bosne i Hercegovine.

U Tripoliju ima još nekoliko manjih grupa radnika iz Srbije, koje Ambasada Srbije upućuje da redovnim linijama napuste tu zemlju. Iz Bengazija 24 radnika su prebačena turskim brodom u Marmaris, odakle su se, preko Istanbula, jutros vratili za Beograd.

Britanski vojni avion prebacio je 11 naših radnika za London i tokom dana oni će avionima Jata, biti vraćeni za Beograd, dodao je on. Stefanović je ukazao da su srpski državljani evakuisani i avionima iz Austrije, Rumunije, Velike Britanije i Španije, kojima su te zemlje prevozile svoje građane.

2024 © - Vesti online