Utorak 01.03.2011.
13:29
Studio B

Od danas kontrolori u pratnji policije

Našli im novo zaduženje: Komunalna policija hvata "švercere" po prevozu
 

Kontrolori bez prepoznatiljivih žutih prsluka, komunalni policajci i saobraćajni inspektor - to je ekipa sa kojom će se suočavati oni koje se voze bez karte, putnici koji nisu hteli da kupe kartu kao i oni koji nisu hteli da napuste vozilo i da pokažu ličnu kartu.

"Mi smo primorani na takav postupak u procesu kontrole, primorani da primenjujemo i te mere koje zaista nisu popularne .Kao što ne možete trošiti vodu a da je ne plaćate, grejanje a da ne plaćate, ne možemo se voziti ni vozilima javnog prevoza a da ne plaćamo prevoznu kartu", rekao je direktor GSP-a Mileta Radojević.

U komunalnoj policiji kažu da imaju dovoljan broj ljudi za ovu akciju a da će oni koji ne pokažu lična dokumenta biti privedeni u policijsku stanicu zbog utvrdjivanja identiteta.

Prvih 10 dana kontrolori će naplaćivati samo doplatnu kartu od 1.500 dinara. Posle tog perioda gradjani koji budu bez karte moraće da plate 2.500 hiljade na licu mesta, a ukoliko to ne učine inspekcija će uputiti i prijavu sudiji za prekršaje gde će kazna bti mnogo veća - do 25.000 dinara.

U GSP-u najavljuju da će se karte za vožnju, osim na kioscima, prodavati i u poštama.

2024 © - Vesti online