Utorak 01.03.2011.
12:37
Vestionline

"Vlade i Dražen su košarkaške religije"

Nikola Lončar

Film "Jednom braća“, o prijateljsvu Vlade Divca i Dražena Petrovića, premijerno je prikazan i u Španiji. Posle projekcije bila je otvorena debata, odnosno "analiza“ svega što ovaj potresni dogumentarac u sebi nosi, a u razgovoru su učestvovala tri NBA analitičara: Nikola Lončar, bivši YU reprezentativac, Antoni Daimiel i David Karnićero, prenose "Novosti".

"Obojica igrača su u svojim zemljama košarkaška religija. Sva deca koja počinju da treniraju uzmaju ih za uzore, primere kakav bi igrači želeli da budu. Ono što je Petrović uradio u NBA ligi bilo je zaista neverovatno jer je uspeo da napravi nešto što drugima koji su došli sa strane nije polazilo za rukom", rekao je Lončar, najbolji poznavalac zbivanja u Srbiji i Hrvatskoj.


Zbog velikog i dugogodišnjeg prijateljstva sa Vlade Divcem Lončar je, u svom stilu, iz svog ugra predstavio proslavljenog centra:

"Vlade Divac uvek kasni i uvek je obučen u staroj garderobi. Ti detalji u životu ga jednostavno ne zanimaju, ali je zato veliki čovek, prijatelj svima i uvek pozitivan. Nikada ne znaš hoće li se pojaviti na dogovorenom mestu, ali kad god je tu i kad je bio potreban pored njega sam se osećao sigurno".

Sva trojica su se složila da je Pau Gasol aktuelni Vlade Divac u NBA, ali i sa tim da se još, u najjačoj ligi sveta, nije pojavio taj koji bi mogao da se poredi sa Draženom Petrovićem. 

2024 © - Vesti online