Utorak 01.03.2011.
09:44
Vestionline

Beba ugušena, pa bačena u kontejner

Pretpostavlja se da je beba ugušena odmah nakon porođaja
 

Policija je saopštila da je telo ženskog novorođenčeta pronađeno u kontejneru za odlaganje smeća, u blizini Železničke stanice u Jagodini, u subotu oko 20.00 časova.

Telo, u kutiji koja je bila zamotana u kesu, pronašli su radnici komunalnog preduzeća Radomir Azirović i Šefko Halilović.

Žena se porodila na prirodan način u devetom mesecu trudnoće, najverovatnije u kućnim uslovima. Pretpostavka je da je beba ugušena posle porađaja i da je čedomorka sama presekla pupčanu vrpcu u kućnim uslovima - prenose Večernje novosti".

"Pre nego što smeće sipamo iz kontejnera, uvek pogledamo u unutrašnjost. Primetio sam nešto čudno. Video sam crvenu kutiju koja je bila malo teža, pa sam je izvadio da vidimo šta je. Unutra je bila crvena kesa, a u njoj je bila kutija uvijena i ulepljena trakom. Pokušao sam da skinem selotejp traku, ali bez uspeha. Pomislio sam i poluglasno rekao kolegi da je to izgleda štene i tog momenta mi je bilo žao ubijenog psa. Međutim, kako sam u tom trenutku jako povukao najlon, primetio sam malo uvo, i krv mi se sledila. Na uličnom svetlu se ukazala zaleđena i zgrčena mrtva beba. Tog trenutka sam počeo da vrištim, kao da sam video moje unuče od dve godine. Mislim da je dete neko vreme držano negde zaleđeno, a tek kasnije da je bačeno u kontejner", priča Azirović.

Policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog krivičnog dela i identifikaciji majke, a s tim ciljem upućen je poziv građanima koji imaju neku informaciju o tom događaju da se jave najbližoj policijskoj stanici

2024 © - Vesti online