Ponedeljak 28.02.2011.
22:33
Vestionline

Šoštar: Moramo da se ponašamo tržišno

Predsednik Partizana - Aleksandar Šoštar

"Moramo da se ponašamo tržišno. Pokazali smo da ima i drugih rešenja ukoliko nismo interesantni Hrvatima i Crnogorcima. Ipak je najbolje da zajedno svi utvrdimo šta je interes vaterpola pre svega i ko treba da učestvuje u celoj priči. Znam da ima kandidata i iz drugih zemalja. Siguran sam da može da se napravi odlično takmičenje, primamljivo publici, sponzorima, medijima", naveo je Šoštar.

Šoštar je pre osam godina na EP u Kranju predstavio projekat regionalnog takmičenja kojem su prisustvovali predstavnici Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Liga je formirana 2008. godine, a nedavno je bilo razgovora o uključivanju srpskih klubova u regionalno takmičenje.

"Možemo da razgovaramo, da pregovaramo, ali ne treba da zaboravimo. Svojevremeno su nas izbegavali, nismo bili nigde sa smešnim razlozima koji nisu pili vodu. Ne zovu nas sada što nas ođednom vole, već zato što su se okolnosti promenile. Ne smemo da zaboravimo kako smo bili tretirani od strane Jadranske lige, ali isto tako ne smemo da zaboravimo ni da smo sa Mađarima našli zajednički interes. Tako smo zajedno uz Slovake i Rumune odigrali Evrointer ligu koja je pomogla svima. U našem slučaju možda i više Vojvodini nego Partizanu. Novi projekat regionalnog takmičenja trebalo bi da posluži kao model za sistem evropskog klupskog vaterpola. Šta je cilj? Svakako da liga bude takvog kvaliteta da bi mogla da izdržava sama sebe" rekao je Šoštar i nije isključio mogućnost da u igru uđu i najbolji mađarski timovi. 

2024 © - Vesti online