Ponedeljak 28.02.2011.
12:09
Vestionline

"Mečevi sa Zvezdom su uvek nešto posebno"

Stefan Babović

Momak koji je zabeležio i nekoliko nastupa za A reprezentaciju Srbije svestan je da uskoro slede tri okršaja sa Crvenom zvezdom, a kao i svaki fudbaler dva naša najveća kluba, ima svoje snove kada su ti mečevi u pitanju.

"Imam veliku želju da postignem pogodak u derbiju. Bio sam veoma blizu u prethodna dva susreta, nije mi se posrećilo, voleo bih da se sada to vrati i da zatresem mrežu Crvene zvezde. Mnogo bi mi to značilo, jer mečevi sa Zvezdom su uvek nešto posebno. Naravno da respektujem najvećeg rivala, ali svako se raduje i nada golu u prazniku srpskog fudbala", istakao je Babović za sportal.rs.

Možete li da izdvojite nekog sadašnjeg ili bivšeg fudbalera Zvezde kojeg posebno poštujete?

"Filipa Đorđevića volim mnogo jer je prijatelj kakvog bih svakome poželeo. On će mi i krstiti dete ako Bog da. Čujemo se redovno, iako više ne igramo zajedno, družimo se... Ma, to što će mi biti kum detetu dovoljno govori koliko ga poštujem i cenim. Fića je sjajan momak i kao braća se slažemo".

Da li se družite i sa nekim od igrača koji sada nose dres crveno-belih?

"Poznajem Duška Tošića još od kad smo bili klinci i igrali u kadetskoj ligi Srbije. Posle toga je došla i mlada reprezentacija i seniorski tim i mogu slobodno da kažem da ga mnogo cenim i poštujem i da mi je veliki prijatelj. U korektnim sam odnosima i sa ostalim fudbalerima komšija, ali Duško je pravi prijatelj. On mi je prvi čestitao na zasluženoj pobedi u prošlom derbiju. Bili smo tad bolji, to su i oni sami videli. Nadam se da će tako biti i sledeći put kad se sastanemo. Kao i mi, i oni se nadaju trijumfu, samo mislim da su naše želje realnije. Nije to nikakvo "bockanje" suparnika, već mislim da smo kvalitetniji. Samo ne bih voleo da neko pomisli da potcenjujem Zvezdu, koja se pojačala i koja najavljuje bolje igre silno motivisana", zaključio je Babović.

2024 © - Vesti online