Ponedeljak 28.02.2011.
09:49
Večernje novosti

Ples oko šipke kao fitnes u Srbiji

Deniz, koja se celog života bavila plesom, po dolasku u Beograd shvatila je da škola igranja na šipci ovde ne postoji, pa je odlučila da je otvori, saznaju ''Večernje novosti''.

Čas naglavačke, čas na zemlji: Neobični ples ''pol dens''
 

''Ljudi različito reaguju i imaju dosta predrasuda, jer ovo najčešće povezuju sa striptizom. U suštini, nastao je iz njega, ali u ovom plesu nema skidanja. Igrate zbog sebe, a ne zbog drugih, i ovde vi plaćate, a ne plaćaju vama'', kazala je Deniz za beogradski list.

Rutinski trening učenica Ivane i, igrom slučaja, još jedne Deniz, izgleda prilično teško. Čas vise naglavačke, čas su na zemlji. One se nadaju da će jednog dana dobiti sertifikat i postati instruktorke. Tako će možda srpska prestonica postati bogatija za još nekoliko ”pol dens” škola.

Deniz kaže da nikakve posebne fizičke predispozicije nisu potrebne za ovu vrstu škole. Tokom svoje karijere je viđala devojke različitog uzrasta, ali i muškarace koji se ovim bave.

''Oni su vrlo dobri u plesu na šipci, jer imaju jači gornji deo tela i više snage. Kada sam ja išla na časove u Los Anđelesu, bilo je nekoliko muškaraca koji su sa nama trenirali. Kod mene se još nisu prijavili, ali rado bih i njih obučavala. Trenutno imam 12 devojaka koje redovno dolaze i 10 do 15 koje se povremeno pojavljuju'', objasnila je Amerikanka.

U njenoj školi ne postoji nijedno ograničenje, osim što ne prihvata učenike ispod 18 godina.

2024 © - Vesti online