Nedelja 27.02.2011.
21:36
Vestionline

Zvezda deklasirala Partizan u finalu Kupa

Zvezda pobedila 'večitog rivala' za trofej u Kupu Srbije

"Crno-beli" su bili blagi favoriti pred finale, kako zbog prvog mesta na tabeli šampionata, tako i zbog toga što su ove sezone već dva puta savladali velikog rivala. Međutim, to ekipa Milana Žarkovića nije pokazala večeras na parketu.

Trener Željko Bulatović bolje je psihološki pripremio ekipu, koja je večeras bila besprekorna na servisu i prijemu, tako da je tehničar Mitić imao mnogo više prostora za razigravanje nezaustavljivog lidera ekipe, korektora Milana Terzića i Dušana Petkovića, koji je odigrao možda najbolji meč u "crveno-belom" dresu.

Partizan je u prvom setu imao prednost od dva do tri poena a na drugi tehnički tajm-aut otišao je sa 16:13. Međutim, Zvezda preko Terzića u polju i Petkovića iz servisa pravi seriju od 5:0 i potom prednost zadržava do kraja. U drugom setu Zvezda je bila ta koja je kontrolisala rezultat, ali je kod rezultata 23:18 došlo do male krize, što su Atanasijević i ostali igrači Partizana iskoristili i izjednačili na 24:24. Ipak, sa dva vezana poena Zvezda dobija i drugi set.

U trećem setu igra "crno-belih" se potpuno raspala, pa je lider šampionata bio lak zalogaj za igrače Zvezde, koji su igrali u pravoj euforiji i sasvim zasluženo stigli do titule u kupu.

Najviše poena za novog šampiona doneo je Petković (22), Terzić je dodao 18, a Milan Perić 13. U potpuno indisponiranoj ekipi Partizana jedina svetla tačka bio je korektor Aleksandar Atanasijević sa 24 poena.

Tako je pehar pobednika kupa po 10. put završio u vitrinama Crvene zvezde, dok je Partizan ostao na dva trijumfa (poslednji 1990.).

2024 © - Vesti online