Nedelja 27.02.2011.
19:11
Vestionline

Žigić i Martins doneli trofej Birmingemu

Jedan gol dao, drugom 'kumovao' - Nikola Žigić

Iako je Arsenal tokom celog duela imao terenusku inicijativu i veći broj šansi, ekipa Aleksa Mekliša je iskoristila svoje šanse i uspela da osvoji ovo takmičenje po drugi put (1963.) u svom trećem finalu.

Birmingem je poveo golom Nikole Žigića u 29. minutu. Posle kornera Rodžer Džonson je sa 11 metara glavom uputio loptu prema golu Arsenala. Žigić je bio usamljen u petercu, odlično se snašao i samo loptu glavom skrenuo u mrežu Arsenala, za osmi gol u sezoni za svoj klub. Arsenal je ipak do odmora uspeo da izjednači, i to 11 minuta kasnije preko Robina van Persija.

U drugom delu igre viđena je osta slika na terenu. Arsenal je i dalje napadao i promašivao (Van Persi i Aršavin u prvom, Šamak i Bentner u drugom poluvremenu), dok je Birmingem čekao svoje šanse iz prekida i kontri.

U 83. minutu Aleks Mekliš napravio je sjajan potez. Na teren je poslao Nigerijca Martinsa, koji je sedm minuta kasnije rešio utakmicu. Žigić je jednu dugačku loptu glavom spustio u šesnaesterac, Koščelni i Ščešnji očajno su se sporazumeli, a Martins je to iskoristio i smestio loptu u mrežu za konačnih 2:1.

Dva minuta nakon toga menadžer Birmingema izveo je Nikolu Žigića i tako omogućio srpskom napadaču da dobije ovacije na prepunom Vembliju.

2024 © - Vesti online