Nedelja 27.02.2011.
15:49
Vestionline

''Mond'': Sporni predsednik oslabljenog KiM

U članku pod naslovom "Sporni predsednik oslabljenog Kosova", "Mond" je ukazao na to da je Pacoli osumnjičen za korupciju u Rusiji i da je "jedan od njegovih štićenika poslednjih godina bio pukovnik (Moamer) Gadafi, lider sad već ozbiljno uzdrmanog libijskog režima".

Bedžet Pacoli i njegov ''zaštitnik'' Moamer Gadafi
 


Francuski list je naveo da se "posmatrači pitaju da li je održiv dvojac koji će činiti predsednik i premijer, utoliko pre što je Hašim Tači na međunarodnoj pozornici oslabljen otkako je u izveštaju Dika Martija, usvojenom u Savetu Evrope, doveden u vezu s mogućom trgovinom organima".


Prenoseći ocene stručnjaka da Evropa okleva da podrži Tačija u trenutku kada je kredibilitet posebno važan zbog predstojećeg dijaloga Beograda i Prištine, "Mond" primećuje i da je "oslabljeni Tači, pod snažnim evropskim pritiskom, a s ciljem da se Priština izvuče iz političke paralize, morao da prihvati ustupke" i da Pacoliju mesto predsednika, a njegovoj maloj stranci tri ministarska položaja.


Dnevnik je naveo i reči jednog evropskog zvaničnika u Prištini da bi "bez tog dogovora nastao istinski problem i moralo bi se ići na nove izbore", preneo je RTS.

Pariski list zaključuje da su "poslednji meseci bili katastrofalni za Kosovo, jer je na decembarske izbore pala ljaga teških prevara i to na oči Evropljana koji su to teško primili, dijalog sa Srbijom kasni, a kosovski rukovodioci su teško dovedeni u pitanje zapaljivim Martijevim izveštajem o mogućoj trgovini ljudskim organima".

2024 © - Vesti online