Nedelja 27.02.2011.
13:41 >> 23:51h
Vestionline

Milovan Rajevac novi selektor Katara

Rajevac je na klupi nasledio Francuza Brunu Metsua, koji je dobio otkaz nakon ispadanja u četvrtfinalu nedavnog Azijskog kupa kojem je upravo Katar bio domaćin.

Srpski trener je potpisao ugovor do leta 2014. godine, odnosno do kraja Svetskog prvenstva u Brazilu na koje se, prema vlastitim rečima, ima ambiciju plasirati.

"Zadovoljan sam novim poslom. Katar je domachin Mundijala 2022. i biće mi čast da radim sa njima. Ova zemlja ima dobar potencijal i daću najbolje od sebe da im pomognem da izbore plasman na SP u Brazilu 2014. godine", rekao je Rajevac.

Rajevac je posao dobio na osnovu rezultata ostvarenih na klupi Gane, uz preporuku Bore Milutinovića, jednog od savetnika prebogatog princa azijske monarhije.

"Sa zadovoljstvom objavljujemo da je Milovan Rajevac naš novi selektor. Uradio je veliku stvar sa Ganom i uvereni smo da će dobar posao nastaviti i sa Katarom", rekao je predsednik FS Katara Šeik Hamad bin Kalifa bin Ahmed al-Tani.

Rajevac je na poslednjem Mundijalu u Južnoj Africi vodio Ganu, plasiravši se s njom u četvrtfinale u kojem je nakon izvođenja jedanaesteraca bolji bio Urugvaj. Nakon SP-a je preuzeo treniranje Al-Ahlija, kluba iz Saudijske Arabije, u kojem je otkaz neočekivano dao pre samo nekoliko dana.

2024 © - Vesti online