Subota 26.02.2011.
23:31 >> 23:56h
Vestionline

Ko sprema masovne grobnice kraj Tripolija?

Grobovi koje more već sutra može da odnese

Plaža na obali Sredozemnog mora u Tripoliju pretvara se u groblje na kome bi, kako to izgleda na snimku koji se pojavio na Jutjubu, trebalo pokopati žrtve sukoba pristalica i protivnika Gadafijeve vlasti. Grobovi se slažu jedan do drugog na prostranoj peščanoj plaži, a kako se vidi na snimku neki su već popunjeni, prekriveni betonom i na njima se nešto ispisuje.

Libija je zemlja podijeljena na dva bloka. Na jednoj strani nalaze se Gadafijeve pristalice koje drže glavni grad Tripoli, a sa druge pobunjenici koji su u zauzimanje grada krenuli i s istoka i sa zapada zemlje.

Vesti koje dolaze iz Tripolija nejasne su i neproverene. Agencije prenose izjave očevidaca o bombardovanju grada, ubistvu demonstranata, snajperskim gnezdima, pucanju na svakoga ko izađe na ulice.

Međutim, Gadafi i njegov sin Saif al-Islam tvrde da je skoro sve u redu, da problem pravi drogirana i zavedena omladina, a u jednom od poslednjih obraćanja naciji Gadafi je za nasilje optužio Al Kaidu koja omladini sipa LSD u mleko i čaj.

Šta se tačno dešava u Tripoliju ne može se saznati ni iz izjava naših građana koji su poslednjih dana odatle evakuisani. Dok jedni govore da pored redova za namirnice, nestašice goriva i po kog incidenta, na ulicama nema ničega od onog što mediji prenose, drugi se sa jezom prisećaju scena iz Libije.

2024 © - Vesti online