Subota 26.02.2011.
19:24 >> 23:55h
Vestionline

KiM: Kamenovan autobus sa Srbima

Autobusi su kamenovani pred sam kraj posete oko 13 i 20 h, ispred crkve Uspenja Presvete Bogorodice odakle je trebalo da se krene za Beograd.

Tri muškarca i jedna žena kamenovala je autobus sa Srbima
 

Novinarka Valentina Rakočević koja se nalazi u autobusu sa raseljinim Đakovičanima KIM radiju je kazala da je na jednom autobusu polomljena šoferšajbna.


"Autobus su gađala tri muškarca i jedna žena. Policija je vrlo brzo odreagovala i oni su odmah privedeni", izjavila je Rakočević.


Portparol policije za pećki region Zećir Keljmendi potvrdio je KIM radiju da se incident dogodio i da je policija iz pratnje autobusa privela četvoro počinilaca.


"Protiv privedenih će biti pokrenut krivični postupak i oni će biti izvedeni pred sudijom za prekršaje. Povređenih nije bilo, a šoferšajbna i jedno bočno staklo su naprsli", rekao je Keljmendi.


Raseljeni Đakovičani su danas obišli delimično obnovljeno groblje Piskote koje se nalazi u samom gradu i groblje Donji Petrovac koje je potpuno zaraslo u korov.

Vlada Kosmeta osudila napad

 

Vlada je pozvala nadležne organe da "preduzmu sve neophodne mere kako bi se počinioci tog čina priveli licu pravde". "To je netolerantan čin i vlada ga smatra napadom na vrednosti tolerancije i saradnje između raznih etničkih zajednica na Kosovu", navodi se u saopštenju.

Kosmetska vlada je navela da će nastaviti sa svojom "vizijom stvaranja tolerantne i bezbedne sredine, sa poštovanjem prava svih zajednica na slobodu vere, što je garantovano i Ustavom Kosova".

2024 © - Vesti online