Subota 26.02.2011.
14:51

Jovanović: Zaustaviti monopol NIS-a

"Srpska država tvrdoglavo štiti rusku državnu kompaniju kojoj je poklonila svoj monopol u naftnom biznisu. To u konkretnom slučaju znači da plaćamo preskupe i nekvalitetne energente i goriva, zato što je vladajuća većina procenila da je briga o monopolistima važnija od prave liberalizacije tržišta koja bi omogućila niže cene, rast tržišta, kvalitetnija goriva i izvesnije prihode države", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi medijima.

Vlast brani rusku kompaniju: Čedomir Jovanović
 

On je pozvao vladu da prihvati Predlog zakona o sniženju akcija koji je LDP podneo pre mesec i po dana i ocenio da su evropske integracije Srbije ponovo kompromitovane jer nije prihvaćen zahtev te partije.

"Vlada je tvrdoglavo čekala i na kraju dobila očekivani šamar iz Brisela i potvrdu da se dvojnim akcizama na gorivo krši Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i nanosi šteta građanima Srbije. Nisu poslušali blagovremeni zahtev LDP-a i zato su danas ponovo
kompromitovane evropske integracije Srbije", naveo je Jovanović.

On je ocenio da taj slučaj najbolje pokazuje koliko je značajno da Srbija dobije status kandidata, jer posle toga vlast neće više moći da krši pravila konkurencije i da štiti monopole.

2024 © - Vesti online