Petak 25.02.2011.
21:31
Vestionline

Regionalna liga u rukometu startuje u avgustu

Liga će brojati 14 klubova, a igraće se po dvokružnom bod sistemu. Po završetku regularnog dela takmičenja biće odigran završni turnir sa četiri najbolje plasirane ekipe. U Regionalnoj ligi neće biti klubova iz Slovenije i Mađarske, a učestvovaće 11 ekipa iz Srbije, Crne Gore, BiH, Hrvatske i Makedonije, dok su preostala tri mesta dobili poljski timovi Kilce i Visla Plok, kao i slovački šampion Tatran iz Prešova. Ova tri kluba bi u narednih 10 dana trebalo da dobiju "zeleno svetlo" od svojih rukometnih federacija za učestvovanje u regionalnom takmičenju.

Oni bi se pridružili grupi od 11 timova iz Hrvatske (dva kluba), BiH (tri), Srbije (dva), Makedonije (dva) i Crne Gore (dva) i tako formirali respektabilno takmičenje od 14 klubova. U slučaju da poljski i slovački klubovi ne dobiju dozvolu za učešće u "S" ligi ona će biti popunja sa još tri kluba iz zemalja bivše Jugoslavije.

Naredni sastanak, zakazan je za 18. mart, ponovo u Beogradu. Tada bi se usvojio Statut, Propozicije i potpisali neophodni ugovori. U međuvremenu, biće raspisan tender za marketinšku agenciju, koja bi brinula o takmičenju. Na današnjem sastanku, izabrana je i takmičarska komisija, koja je već dala predlog kalendara. Mečevi u "S" ligi, igrali bi se od utorka do četvrtka.

Projektovani spisak učesnika "S" lige 2011/2012: Zagreb, Nekse, Bosna, Borac, Izviđač, Partizan, Crvena zvezda, Metalurg, Vardar, Lovćen, Mojkovac, Kielce, Visla i Tatran.

2024 © - Vesti online