Petak 25.02.2011.
19:45
Vestionline

Jankovićeva poražena u polufinalu Dohe

Vera sa osmehom na licu ide u finale

Ovo je bio 14. međusobni duel srpske i ruske teniserke, a osmi trijumf Zvonareve. Ruskinja će u finalu igrati sa najboljom teniserkom sveta Dankinjom Karolinom Voznijacki, koja je ranije danas pobedila Francuskinju Marion Bartoli 6:1, 6:1.

Zvonareva je trenutno treća teniserka sveta, a u karijeri je osvojila 10 WTA trofeja. Voznijacki je u karijeri osvojila 13. turnira, a jedan ove sezone. Ruska i danska teniserka odigrale su sedam međusobnih duela, a Dankinja vodi 4:3 u pobedama.

Jankovićeva je već na startu prvog seta izgubila gem na svoj servis. Zvonareva je potom povela 2:0, ali je Jankovićeva smanjila na 2:1. Srpska teniserka je u narednom gemu propustila nekoliko brejk lopti, a Ruskinja je kažnjavala sve greške Jankovićeve i dobila prvi set 6:1.

Jankovićeva je briljirala u drugom setu. Ruskinja je bila ravnopravna samo na početku drugog dela meča, a srpska teniserka je sigurnim servisom i preciznom igrom u polju drugi set rešila u svoju korist rezultatom 6:2.

Jelena i dalje traži formu za titulu

Obe teniserke osvajala su gemove na svoje servise do 4:4. Jankovićeva je imala tri vezane brejk lopte na servis Zvonareva, ali je Ruskinja odličnim servisom uspela da dođe do vođstva od 5:4. Srpkinja je u narednom gemu napravila nekoliko grešaka, a Zvonareva je iskoristila prvu meč loptu i zasluženo je stigla do pobede.

Pobednica turnira u Kataru osvojiće novčanu nagradu od 111.000 dolara i 470 poena za WTA listu, dok će poraženoj da pripadne 60.700 dolara i 320 bodova za svetsku rang listu.

WTA turnir u Dohi igra se za nagradni fond od 721.000 dolara. 

2024 © - Vesti online