Petak 25.02.2011.
18:16
vestionline, blic

Đoković: Igrao sam katastrofalno!

Nezadovoljan igrom - Novak Đoković

"Ne znam kako da objasnim moju igru u ovom meču, stvarno. Jednom rečju: katastrofa. Mislim da je ovo bio moj najgori nastup u ovoj godini. Ipak, uspeo sam da dođem do pobede a to je, čini mi se, jedino bilo važno", rekao je Novak Đoković kojem je Tomaš Berdih predao meč u trećem setu, pri rezultatu 6:7, 6:2, 4:2 za Srbina.

On je dodao da to što ga čeka meč sa Rodžerom Federerom, koji je u drugom polufinalu pobedio Rišara Gaskea 6:2, 7:5, neće značiti i da ima psihološku prednost u odnosu na Švajcarca koga je pobedio uoči finala Australijan opena.

"Mislim da sam pre tog duela u Melburnu tri puta izgubio od njega, tako da ne verujem da će on mnogo da razmišlja o našem poslednjem susretu", smatra Đoković.

Tomaš Berdih je, sa druge strane, povredu butnog mišića nazvao 'previše ozbiljnom da bi mogao da se suprostavi rivalu kakav je Đoković'.

"Moj levi kvadriceps mi je zadavao toliko problema da nisam mogao da serviram, niti da se krećem u stranu. Samo sam osećao bol. Nije bilo šanse da u takvom stanju igram protiv ovog momka. Zato sam i predao meč, jer nije imalo smisla da se samo šetkam po terenu. Nije to moj stil", rekao je češki teniser koji je posle šestog poraza u sedam mečeva sa Đokovićem, najavio odlazak u domovinu kako bi detaljnije ispitao povredu.

2024 © - Vesti online