Petak 25.02.2011.
13:41
Z. Tmušić - Vesti

Ne daju pare za mrtvog vojnika

SINA NISU DOČEKALI IZ VOJSKE: Anđa i Milijan Kostić

Advokat Aleksandar Đurić, punomoćnik porodice Kostić, smatra da ova žalba predstavlja "ponovno maltretiranje porodice koja je preživela tragediju", dok Anđa Kostić, majka poginulog vojnika, kaže da ne može više da izdrži poniženja koja godinama trpi od vojske i države.


Vojnik Dragan Kostić (23) poginuo je 27.avgusta 2004. godine u kasarni Jablanica kod Leskovca pod nikad razjašnjenim okolnostima. Njegov otac Milijan Kostić (60), koji je skoro šest godina pokušavao da dokaže da njegov sin nije izvršio samoubistvo, već je ubijen, poginuo je 15. maja prošle godine u saobraćajnoj nesreći na Zlatiboru.


- I kad je doneta presuda i danas kažem isto: meni sve pare sveta ne mogu sa nebesa da vrate mog sina. Oni su ubili mog jedinog sina, a posle toga su rekli da je izvršio samoubistvo. To im nije dosta, već sad donose presude da nam daju neke pare, pa se onda sami žale svoje odluke.

Meni su država i vojska uništili porodicu. Ja više nemam snage da se svađam sa njima. Neka ih je sramota, neka uživaju sa svojim milionima - kaže Anđa Kostić.

Bez pravnog osnova

 

Advokat Aleksandar Đurić kaže da Vojska nije imala pravni osnov da pokrene žalbeni postupak.


- Vojska je bazirala svoju žalbu na činjenici da je Milijan Kostić poginuo pre donošenja pravosnažne presude i zato je navela da je "priroda naknade štete takva da je vezana za ličnost, te je nenasledna".


- Međutim, Milijan je bio živ kad je doneta presuda u Opštinskom sudu u Leskovcu koju je samo potvrdio Apelacioni sud u Nišu - kaže Đurić.

2024 © - Vesti online